Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

před necelým měsícem jsem kupovala v zahradnictví Jelínek 2 sloupovité jabloně. Bylo mi doporučeno koupit pro odrůdu Flamenco kvůli sprašnosti odrůdu Sonet. Flamenco bylo bez problémů, ale po chvilce mi přišlo, že se na Sonetu objevuje padlí (?). Napadené listy jsem otrhala a byl chvilku klid. Teď mi přijde, že je Sonet napadaný několika chorobami/škůdci a už se to začíná objevovat i na Flamencu a dokonce podobné symptomy pozoruju i na maliníku a hortenzii, které se nacházejí v blízkosti jabloní. Především, co se týče černých teček na spodku listů, suchých konců u hortenzie a děravých a strakatých listů u maliníku. Nemusím dodávat, že obě rostliy byly před příchodem jabloní naprosto v pořádku.

Přikládám tedy nějaké fotky "podezřelých" věcí a prosím o pomoc s jejich identifikováním. Nevím, co bych měla koupit, abych se toho zbavila. Jsem v pěstování jabloní (navíc těch sloupovitých) nováček, tak bych nerada poučila něco, čím bych jabloním spíš ublížila.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika