Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No, asi se všichni, kromě p. Mičurina shodneme, že dr. Hlavatý jabloně pěstovat umí, stromky neprzní, jeho doporučení a rady jsou fundované. Na druhé straně má pro ovocnaření lepší klimatické podmínky než většina nás ostatních.
   Ale vrátil bych se k tématu. Podobně jako p. Mikeš rezistentní odrůdy proti strupovitosti neošetřuju. Výsledky jsou rozdílné. Existují odrůdy, např Selena, u nichž je postižení chorobou silné. Rezistence je mizivá, srovnatelná s plně vnímavými odrůdami. U většiny ostatních odrůd je ovšem postižení buď nulové nebo tak malé, že nepůsobí větší problém. V takovém případě přestává být fungicidní ochrana nezbytná.

Sám hledám způsoby jak omezit klasické prostředky.Mšice ničím mechanicky již několik let na štíhlých vřetenech, je to proveditelné.Pilatky na jádrovinách odchytávám na bílé lapače a výsledky skvělé.Druhou generaci obaleče ekologickým Madexem...

S těmito postupy bez výhrad souhlasím a oceňuji. Jenže strupovitost nelze ničit mechanicky ani chytat do lapačů. Hledání a propagaci odrůd bez nutnosti nebo jen s minimální fungicidní ochranou proto nepovažuji za populizmus, podvod nebo pšouk, nýbrž postup správným směrem.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika