Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Seriál "3 jablká denne" - dnes 'nerezistenty' - odrody Pinova, Bohemia a Jonathan (na foto zľava). Nemecká PINOVA chutí veľmi dobre, plusom je pomerne výrazná vôňa dužiny, mínusom jej trošku nižšia šťavnatosť. Pinova sa vyznačuje vysokou tuhosťou dužiny (na môj vkus až prílišnou), ktorú si zachováva do neskorej jari. Škoda, že ruka v ruke s ňou nejde aj svieži výzor šupky - tá začína príliš skoro 'vráskavieť', čo sa bohužiaľ objavuje na niektorých plodoch už teraz. Tento fakt považujem za naj- nedostatok Pinovy. Dnes 3.miesto. BOHEMIA - česká odroda, farebná mutácia Rubínu. Klenot českého šľachtiteľstva, čo plne potvrdzuje aj teraz. Harmonická výborná chuť s prevahou cukrov a príjemnou arómou je ešte znásobená stále kvalitnou konzistenciou dužiny a šťavnatosťou, a to napriek tomu, že Bohemia je u mňa jesenné jablko. Bohemia je konzumne špičková odroda, to že dnes to stačilo len na druhé miesto je dané nie jej nedostatkami, ale faktom, že narazila na legendu. Americký JONATHAN je totiž jablkovou legendou v tom najlepšom zmysle slova. Odroda s viacerými pestovateľskými nášľapnými mínami, ale chuťovo stále (takmer) nedostižná. Na tomto jablku som vyrástol, sprevádza ma od detstva už desiatky rokov a pre mňa je (a zostane) tým pravým etalónom správnej jablkovej chuti. Namiesto zbytočných slov iba toľko: takto má chutiť špičková odroda. Nič nechýba, nič nie je navyše. Dokonalosť v jej najčírejšej podobe. Jonathan je proste Jonathan... IH