Jadroviny sú aj hrušky, a o tých je tu príspevkov ako šafranu. Na fotkách je hruška Nojabrskaja (Xenia, Oksana), moldavská odroda ktorá nezaprie, že je potomkom Viennskej (Triomphe de Vienne). Práve ju konzumujem (foto) a môžem len zopakovať chválospevy, ktoré si táto skvelá hruška ale naozaj plne zaslúži. Tento rok vydržala až do konca novembra, pričom má stále vynikajúcu konzistenciu dužiny (žiadne 'zhniličkovatenie' sa nekoná, dužina je stále pevná a zároveň šťavnatá). Chuť je jednoducho úžasná, ťažko popísateľná, na úrovni Boscovej. Túto odrodu môžem s pokojným svedomím každému odporučiť. Jedna z najkvalitnejších hrušiek vôbec. IH (Malým, ale nie nepodstatným benefitom Nojabrskej je jej veľmi malý jadrovník, ako vidno na foto 2. Tým pádom podstatná časť plodu je konzumovateľná. Aj keď mnohí z nás bez problémov schrúmeme aj jadrovník).