Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na tom se asi neshodneme. Zápach na révě mi přijde jako úplná prkotina (víno je věc naprosto zbytná) oproti zbytečnému používání chemie. Už teď hrozí kolaps ekosystému, díky chemii vymírá hmyz, ptáci a ryby, takže můj úhel pohledu je zcela jasný - zápach vína je směšné negativum oproti pesticidům v půdě a vodě, a reálné hrozbě ekologické katastrofy pro mé děti. Odmítám se na tomto znečišťování podílet víc, než je nutné, když existuje takto snadný dokonale ekologický způsob likvidace mšic.

Nesouhlasím, že to je sobecký přístup, právě naopak. Budoucnost Země a našich potomků je mi přednější než pěstování vína. Nepoužití chemie nemá nic společného s mou zahradou (snadnější a rychlejší by bylo okamžitě po napadení mšicemi stříkat), ale právě s životním prostředím a jeho už extrémním zamořením! Slunéčka budou mít pár dní prodlevu a mšice výhony trochu poškodí, nicméně se to dá skousnout, čímž nepřispěji dalšímu zbytečnému znečištění. Toto chcete nazývat sobecký přístup?

Přemnožení každého živočišného druhu jistě dobré není, ale zde nevidím nic tak katastrofického, že slunéčko sedmitečné je utlačované slunéčkem východním. Jeho záměrnou likvidaci (samozřejmě společně i se slunéčkem sedmitečným, protože žádný insekticid není slunéčko-selektivní) v kontextu, který jsem napsal, považuji za dost špatný počin.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika