Žabek je více, dříve se prakticky všechny stromky dělaly s čípkem, který se pak vyřezával velkou žabkou. Dík zahnutému ostří lépe řeže než rovný nůž, řezy jsou téměř "chirurgické", s daleko menším poškozením tkání. Žabkou sáhnete hlouběji ke kmínku než nůžkami, což bylo důležité u čípků, ke kterým se vyvazovali očkovanci, aby nad očkem nezůstal věšák a stromek se rovnal, nedělal takovou tu odbočku nad místem očkování, jak je dnes běžné. Pokud neškolkaříte, stačí na obrost ostré dvousečné nůžky, na zahlazování okralů ran po pilce obyčejný roubovák. Ale střední žabka (s broušením od výrobce) hezky vypadá, když si s ní krájíte chleba a třeba uzené na svačinu někde venku. Říká se, že Jack rozparovač byl zahradník a používal jí k trochu jinému koníčku. Vedle prezentované firmy je má v nabídce i Felco (Oslavan a.s.), a ne moc drahé.