Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky i za tuto poučnou reakci.

Stále hledám protiargumenty pro moji domněnku, že patrně rozhoduje co největší připodobnění k prostředí ve skladech s tzv. řízenou atmosférou, tj. určité zvýšení CO2 (a pochopitelně etylénu) na úkor vytěsněného/vydýchaného O2, ale s určitým nutným objemem takového vzduchu nad ovocem při jeho jen minimální výměně. Určitě nedosáhnu správných čísel ani teploty, ale podle mých dosavadních zkušeností půjde spíše o pouhé "zpomalení" dýchání a dozrávání při konzervačním účinku nižšího obsahu 02 a vyššího CO2 na šíření hnilob z jednoho jablka na ostatní - a to vše bez nutnosti dodržet ideální teplotu. Jsem ale přesvědčen, že velký význam u mne mělo velmi, velmi pozvolné klesání teploty. Tedy že vyšší počáteční teplota ani tak v té atmosféře jablkům nevadila, pokud nebyly žádné střídavé výkyvy teplot. Uvidím, na podzim vyzkouším svůj záměr - doufám, že jablek bude tolik, abych na to mohl třeba jen čtvrtinu či třetinu určit pro pozdější spotřebu (co kdyby to nevyšlo).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika