V pivnici mám na konzumáciu už iba odrody Topaz, Angold a Fuji. Okrem toho mám ešte Goldeny určené na muštovanie. Tu by som podotkol, že malé plody Goldenov nie sú ani zďaleka také zvráskavené ako tie väčšie. Čo sa týka konzumných odrôd, najlepšie je na tom Topaz. Hnije veľmi málo a zatiaľ si zachováva aj príjemnú sladkokyslú chuť, aj keď sa už do popredia dostáva skôr tá sladkosť. Fuji ma trocha sklamalo, jednak značným hnitím (hnijú aj nepoškodené plody) a jednak vädnutím, ktoré sa prejavuje najmä u veľkých plodov. Angold je ok, no vďaka veľmi teplému letu som ho musel obrať rekordne skoro a komzumne to nie je ono. Tiež nemám ani zďaleka ideálne skladovacie priestory, aktuálna teplota je okolo 5-6°C, čo je dosť veľa na tohtoročné obdobie.