Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Koupím li si stromek mohu z něj za 5÷6 let naklonovat desítky stromků nebo roubů a šířit je dál mimo obchod.Jsou tací co to tak dělají.Tak jaký to má smysl?

Ten smysl se jmenuje čas. Když si koupíte stromek, tak v tu dobu má školkař pár let náskok. Vy už ty desítky stromků budete těžko prodávat, protože kdo odrůdu chtěl, už ji má.
   Podobně jako když si nahrajete na dívídíčka film až půjde v televizi -  a budete je chtít prodávat - nepodaří se Vám to. Ukradnete-li kopii před uvedením do kin, zbohatnete.
   Rouby a očka se určitě prodávají. Ovšem jen komerčním školkařům. Když budete chtít v Lovosické chemičce koupit ledek a NPK za cenu za jakou tam nakupuje Hornbach, asi taky nepochodíte.

je tu však další velký problém.Nepřístupnost do genové banky. Zvláště k nekomerčně množeným zahraničním, starším, nebo krajovým odrůdám

Tady s Vámi souhlasím. Osobně si ale tu banku nedovedu představit. Když si vezmu, kolik nových odrůd se každoročně chrlí a k tomu by se měly zachovávat ty staré, krajové a zahraniční, to musí být stovky až tisíce stromů. Kde to všechno roste a kdo se o to stará? O naprostou většinu zapomenmutýchn odrůd nikdo zájem nemá. A pak stačí když někdo vychválí jednu starou odrůdu a její vliv na zdraví v časopise a strhne se smršť. Osobně řešení nevidím.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika