Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Petr z H - diagnozu jste mi přisoudil 7.6 po nesmyslném dohadování o strupovitosti.Jinak se s Vaším příspěvkem ztotožňuji.Záliba pár nadšenců nemůže ohrozit komerční trh. O to je nesmyslnější tento zákaz ať ho inicioval kdokoli.

Zneužít se dá pane Vysloužile cokoli.Tento paskvil vlastně postihne jen pár pokusníků ale šiml řechtá.Koupím li si stromek mohu z něj za 5÷6 let naklonovat desítky stromků nebo roubů a šířit je dál mimo obchod.Jsou tací co to tak dělají.Tak jaký to má smysl?

I když připustím skutečnost o licenční ochraně vlastního šlechtění je tu však další velký problém.Nepřístupnost do genové banky.Zvláště k nekomerčně množeným zahraničním, starším,nebo krajovým odrůdám.Předpokládám ztrátovost takové banky, čili je zřejmě dotovaná státem (je to v jeho zájmu) a jako plátce daní i mými penězi.Jak si tedy někdo může uzurpovat právo kdo ji může využívat a kdo ne.Zákazy a příkazu to je dnešní trend.

Zdravému rozumu zdar - Mičurin II (470 m)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika