Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dlouho mě to vrtá v hlavě.Proč Holovousy provádějí novošlechtění jabloní pokud nejsou u dnešních prodejců skoro vůbec v nabídce.Kde se uplatňuje tedy jejich šlechtěnci.Při každoroční degustaci v Holovousích vydíme nejméně desítku vzorků pouze pod označením šlechtění s vysokým hodnocením.Kam se propadnou? Špatná politika popularizace jejich odrůd nebo záměr.Jsou zde snad dvě linie. Střížovická pro náš maloobchodní trh a Holovouská pro zahraniční, jak tu naznačoval kdysi jeden ovocnář (nechci jmenovat).Zkoušel jsem letos v Holovousích získat rouby jednoho novošlechtění.Zajímavý plod a výborné rodičovstvo.Bez šance.

Pro zajímavost jsem si otevřel stránky renomované školky Fytos Plzeň a jejich nabídku školkařských výpěstků jabloní.Ani jedna nemá původ v Holovousích.Zabrousil jsem tedy na stránky Holovous a jejich nabídky oček pro jaro 2018.Zjistil jsem nabídku 50 odrůd jabloní.Z toho asi 3 nebo 4 byly pana Kumšty, zbytek Holovousy.Z tohoto obrovského množství jsou nabízeny prodejci snad jen Julia, Jarka, Angold, Selena a Meteor a to naprosto vyjímečně.V posledních letech pro veřejnost novinka žádná.Nechtějí snad prodávat svoje šlechtěnce nebo svůj záměr obracejí na jiné trhy.

Rozpačité zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika