Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Plánuji sázet napodzim jabloně. Místa není až zas tak moc, takže to bude 4-5 stromků a chtěla bych mít vlastní jablka co nejdelší část roku.

Podmínky: Vysočina, 590 m.n.m., velmi mírný jižní svah - skoro rovina, ze severní strany umí hodně fouknout (v plánu výsadba větrolamu), půda hodně jílovitá - navážka po stavbě. Mám přístup k téměr neomezenému množství hnoje a můžu zavlažovat. Výškově nejspíš čtvrtkmeny. Ochrana spíš biologickou, než chemickou cestou (ale teď mě naštvala rez na hručních, takže i po chemii umím sáhnout).

Uvažovala jsem o odrůdách Julia nebo Ametyst (oba nebo naroubovat jeden na pár větví druhého?), Vysočina (doma je doma), Rubinola a Admiral.

A teď mi prosím poraďte.

Jaké jsou výhody jednotlivých odrůd? Bude dostatečné jablečné pokrytí v průběhu roku? Jaké zvolit podnože? O většině se píše, že jsou rezistentní, budou jim stačit postřiky povolené pro eko-bio produkci? Při hledání Vysočiny jsem našla jenom očka, která prodává ten ústav co ji vyšlechtil, znamená to, že ji ještě neseženu jako stromek, nebo musím jen lépe hledat?

Děkuji za rady, názory a tak.

Dobruška

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika