Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

pokusím se být s radou stručný. rubinolu jse sázel předloni na jaře na M9, vedle mám bohemia gold, která také plodí ma dlouhém dřevě na JTEE (8 let). řezal jsem vždy na jaře klasicky a strom se ve stěně vyholuje a opravdu plodí málo a na koncích. k rubinole jsem od kamarádky z hoovous dostal radu, která je opravud k nezaplacení. to jest nové výhony zavčas (někdy během června) zkrátit dle délky o 1/2 až 1/3. udělal jsem to a nestačím se divit. plodonosné pupeny se objevily hned na kosterních větvích, dobře obráží a nevyholuje se. na dvouletý stromek to bude slušná úroda. když se včas zakrátí (radši dřív než později) tak se plodonosný obrost stačí vytvořit. zakracuji na vnější pupen a výhon který se udělá během prázdnin má cca 20-30cm.

nikdy dřív jsem tento řez nedělal, ale pokud mohu srovnat ty dva stromy vedle sebe, tak je to nebtyčnný rozdíl. uvidíme jak to bude fungovat letos...

 tak trochu mi to připomíná šitův řez u meruněk. havně provést za čas a nebát se to zkusit

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika