Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nedaleko bydliště se nachází zanedbaný sad snad ze 70. – 80. let. Celkově je sad ve špatném stavu, stromy z větší části proschlé, řady do sebe vzájemně prorostlé s vysokou trávou a s všudypřítomnými keři šípků, takže hlouběji do sadu se dostanu jen za pomoci mačety. Hlavními odrůdami, v zatím prozkoumané části sadu, byly především GD, Idared, Spartan, Starkrimson. Co je ale na sadu zajímavé je to, že zde v malém množství zkoušeli i u nás málo známé zahraniční odrůdy a tehdejší novošlechtění, které se zde stále dají najít. Zkoušené odrůdy se vyskytují třeba jen v počtu jednoho až čtyř stromů podél sadové cesty. Pomocí detektoru kovů se mi podařilo v půdě kolem těchto stromů dohledat tabulky s názvy odrůd, bohužel ne u všech a některé nalezené jsou již zkorodované bez možnosti přečtení názvu odrůdy.
Ze odrůd jsem zatím objevil – Paula Red (dnes i u nás celkem běžná odrůda), Newtosh, Sungold, Karavel, Stark Jongrimes, Priam (rezistent), Norfolk Royal, TE – 1338, NJ 161, 2×57 HOL Brabec plus některé další.
Pokud máte zkušenosti s některými výše uvedenými odrůdami, napište tu o nich prosím pár řádek.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika