Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Pán Mirek P.: "Předně řez považuji za nejnáročnější disciplinu v ovocnářství". Nemožno nesúhlasiť, je to jednoznačne tak. Keď sme už pri tých "disciplínach", tak len pre pobavenie pridám na fotkách jednu, ktorú (údajne) neznášate. Aspoň keď som bol u Miloša Vysloužila na jeho záhrade, tak mi to myslím spomínal (aj postrekovanie ešte beriete ako prijateľnú činnosť, ale prebierka je vraj pre Vás jasne najnepríjemnejšia). V tomto sa absolútne zhodneme, prebierka plodov je činnosť z ktorej mi naskakuje husia koža už len pri pomyslení na ňu. Je ale potrebná a osožná a aj v ovocinárstve musíme občas robiť činnosti ktoré nám moc nevoňajú. Na fotkách postupne výsledky mojej prebierky v r.2018: na foto 1-2 Florina, na foto 3-4 Jonagored, na foto 5 Golden Delicious. Bŕŕŕ, stačí keď si na to len spomeniem... Ale - na druhej strane - výsledok stojí potom za to. Čo sa týka tej Floriny, tak som si dal tú námahu a plody ktoré som prebierkou odstránil som presne spočítal - bolo ich 1135 (slovom: tisíc sto tridsaťpäť). Na foto 6 je potom výsledný efekt - zo stromu tejto Floriny som na jeseň 2018 obral 10 debničiek prvotriednych plodov. Bez prebierky by ich bolo oveľa viac, ale podradnej kvality. Takže toľko viacmenej na pobavenie k Vašej "obľúbenej" činnosti. IH