Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

chtěl bych se informovat, či se poptat na Vaše názory ohledně střihu ovocných stromů dle metody, kterou propaguje předseda pan Ing. Jakubek - viz. toto video.

Ve stručnosti, jedná se o metodu, kdy se nezakracují výhony o určitou délku (1/3 resp. 2/3), ale dochází v každém případě o odstřihnutí vždy na větevní kroužek (u konce výhonu). Nejsem si úplně jistý, jestli jsem to pochopil správně, ale tato metoda se dle mého názoru nedá použít ve fázi tvarování koruny a rovněž si myslím, že by byl problém u odrůd, kde dochází k vyholování větví (rubín, gold bohemia). Taktéž jsem moc nepochopil, jak by u této metody fungoval letní řez, který je dle mého názoru dosti důležitý. V poslední řadě si myslím, že pro řez peckovin, konkrétně meruňky, kdy se provádí tzv. Šittův řez je rozvněž tato metoda nevhodná.

Jaké jsou vaše názory? Dokážu si představit, že je to metoda, která se používá pro "vlky" či v období udžovacím (částečně).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika