Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

ale mám pocit, že to zatím nikdo nepotvrdil, zda tato činnost nějak reálně pomáhá.....Já to mohu potvrdit, a z vlastní zkušenosti léčení několika jedinců vím, že radikální vyříznutí korové zhouby pomáhá ránu uzdravit mnohonásobně rychleji, než ponechání stavu v duchu"ať si pomůže jak chce.

Stromek si s obdobným houbovým postižením kůry sám nepomůže, v lepším případě(velmi malá pravděpodobnost) se bude poranění hojit neůměrně dlouho.Mnohem déle, než když se rána na jaře vyčistí ostrým nožem až do zdravého pletiva, a rána posléze zakryje vrstvou štěpařského vosku.

V tomto případě jedno lokální postižení není většího rozsahu, aby po vyčištění od houby mladý strom nezačal rychle regenerovat.Houba stromek dusí jak žába na prameni.Nedovolí hojit, navíc stav zhoršuje.Postižené místo je třeba vyčistit.Konečné zdravé pletivo ostře seříznout přiložením špičky nože mírně se sklonem ke kmeni, a tahem vyrobit hladhý řez po obvodu postiženého místa.Ránu zakrýt vrstvou štěpařského vosku.Nevidím v tom další problém.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika