Já ty "sladký řepy" několik let prodával. Vy to vidíte jinak než většina. Prakticky u všech jablek šlo o to, že měly nějakou svěží či výraznou barvu, pokud jde o chuť, nejdéle na krámě zůstávala jablka zralá, v chuti. Zelené a zelenožluté Goldeny, Granny Smith, temné odrůdy řady Red Delicious a Gloster, pestré Idared, Gala, Jonagold a jeho mutace, sem tam něco jiného jako třeba Rubinola, Rubín, Pinova a "klubovky" Kanzi, Pink Lady. Asi nejlepší - chuťově - Melrose a zralý, žlutý Golden zůstávaly bez povšimnutí. Sezonní letní a podzimní odrůdy taky moc nešly, nakupující prostě nakupují to, co jedí celý rok. To "jiné" jedině v akci. Nelákaly totiž vzhledem a u Goldenu ani chutí - byl sladký a voněl trošku po banánech, což byl v provnání "normální" chuti zelených nebo žlutozelených nepřípustné. Velká většina nekupuje jablka, která by byla chutná, ale ta, která jsou bez otlaků a jak jsem psal barvou nebo tvarem určitého typu. Osobně s nimi mám problém jiný - nafouknu se, a dost často mě pálí rty a svědí patro, tak když dojdou ta ve sklepě, už jich moc nesním. To si radši koupím hrozny nebo hrušky... Ta jablka vesměs nejsou pro gurmány, snad jen ty klubovky, které musí dozrát na stromě a mají skvělou trvanlivost ve skládce a chutí se moc neliší ani po dlouhém skladování. U jablka je důležitá obvyklá barva, tvar, velikost, zdravá slupka. To další už zas tak moc ne.