Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:A.S.: Zhodou okolností dnes sme niečo také ako varenie jabĺk robili (teda nie ja, u nás je to ženská práca, ja len dodávam materiál - preto ani neviem presne popísať postup a ako nazvať ten výsledný produkt - viď foto). Jablká sa pokrájajú na kúsky a potom sa istý čas varia a napokon sa to dá do zaváraninových fliaš. Používame to potom pri príprave niektorých jedál, ako napr. jablkový koláč alebo žemľovka. Čo sa týka odrody, väčšinou sa použije tá ktorá dala najväčšiu úrodu, tento rok je to Florina. Iste to nie je najvhodnejšia odroda na tento účel, ale výsledný produkt je celkom dobrý. Ako píše pán Hasman, najvhodnejšie sú zrejme odrody s obsahom kyseliniek, teda niečo na spôsob "cídrových" odrôd. A ešte ma "námatkou" napadá Boskoopské, to by sa asi hodilo tiež. Možno pridajú nejaké poznatky dámy 😃. IH