Mám na staré zahradě cca 50-70let podzimní umírající jabloně se skutečně výtečnou vyváženou výtečnou chutí. Plod je vzhledově značně podobný James GrieveRed, ale nemá suchou slupku, ale v konzumní zralosti značně mastnou. Jíst přímo ze stromu se dá už koncem srpna, kdy ještě není plně konzumně zralý, ale už vyniká výtečnou chutí, která nutí jíst další a další. Koncem srpna a začátkem září převládá zelená a zelenožlutá barva s červeným líčkem na straně slunce. Konzumně dozrává v polovině září, kdy se vybarví převážně do červeného a oranžového vertikálního žíhání (naznačeného slabého pruhování) a vydrží do konce září, ve studni až do Vánoc. Při běžném skladování, ale vydrží do konce září, max. poloviny října, pak bodově počíná hnít a scvrkávat. Koncem září při plné konzumní zralosti převládá zvláštní sladká chut, vynikající a velmi štavnatá, dužnina je se doslova rozplývá na jazyku.