Je to skoro bezšťavnatá "řepovina" jako Strýmka apod.
No, vyjádřil jsem se moc expresivně.
(I řepa nebo topinambury jdou vylisovat, jen je to neefektivní).
Ale pravdou je, že Booskopské jsem velmi rychle přerouboval a Strýmku protože byla stará a obrovská skácel.
Byly to nejméně výlisné odrůdy s kterými jsem přišel do styku.
*
Už pár let dělám jednodruhový jaderničkový mošt za účelem výroby jaderničkovice. Chutí se nevyrovná ostatním harmonicky chutnajícím moštům, protože je přeslazený.
Nezkoušel jsem nikdy jednodruhové mošty, jen směsi. A zapomněl jsem už °Bx u jednotlivých odrůd, ale mám obavu, že sladkost jaderničkové šťávy není ani tak způsobená nějakým extra vysokým obsahem cukrů, ale spíš nízkým obsahem kyselin.
Rafael.