Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pamatuji doby kdy se dělala pod nové výsadby "RIGOLACEů. Speciálním pluhem se vyoraly brázdy hluboké až 80 cm)doslova na dně stála voda, to se nechalo pře zimu, dalo se tam zásobní hnojení stopovými prvky, na jaře se rozdiskovalo a zaselo zeleným hnojením. Na podzim už se sázelo. Byly to ale sady intenzivní a nízkých tvarů. Pamatuji rigolaci z vyprávění dědy vinhradníka jak se zakládal nový vinohrad. To se příčně kopal jeden výkop za druhým (hlína se přehazovala z výkopu do toho už vykopaného) a hlína která by vyhozena na povrch jako první obvykle na vrcholu břehu se při strmých vinohrade snášela v nůších dolů.

To vše se dělalo za účelem odstranění půdní únavy. Půdní únava a její odstranění je dosti komplexní pojem co všechno to zahrnuje. Kromě jiného "homogenizaci" a přemístění "exkrementů" po bývalém kořenovém systému už odumeřelých nebo zlikvidovaných stromů. Mechanizmus příjmu živin kořeny je založen tak, že to co se stromu hodí, tak přijme (formou iontů) a to co odmítá uloží v bezprostřední blízkosti a to se stává pro nové kořeny budoucích stromů jakoby "otrávené" nebo jinak řečeno méněcenné a potřeba to narušit

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika