Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Inu ty se taky Míťo vytasíš vždy s nějakým špekem.. Hetlina už dnešním lidem asi moc neříká a obávám se že ani v kraji původu tedy jihozápadních čechách..Údaje o průměrné a podprůměrné chuti uváděné v pomologiích se musí brát s velkou reservou, hlavně co se týče starých odrůd. Je tam jasně patrná snaha tyto kultovní odrůdy pomluvit až dehonestovat. V extrémím případě je to patrné v jinak velice dobré knize Jabloně od Dvořáka a kol. Takže hodnocení chuti berte v této knize s velkou reservou... Naše původní krajové odrůdy jabloní jsou většinou velice zajímavé a dosti typické chuti, aspoň z těch, které jsem měl možnost ochutnat. Nejvíc mě nadchla odrůda Košíkové, které přestože je popisována jako průměrná, tak já bych ji kvalitou požitku z její konzumace přirovnal třeba ke Grávštýnu. Jednoznačně ušlechtilá, vzácná chuť! Ovšem mám jiné nedostaky a proto byla asi zapomenuta, jako pravidelná a velmi vysoká plodnost, odolnost k chorobám a celková nenáročnost...

V oblasti tzv. uznávání odrůd se nedá opravdu najít žádná logika, pamatuju se, že ještě v době nedávné, bylo v listině povolených odrůd jediná stará odrůda a to odrůda Chodské, tedy naše krajovka. Ptám se, proč zrovna ona? Jaká jsou kritéria, ptám se?

           Ing. Fidla

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika