Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano napsal jsem to záměrně ostře abych probudil o této vážné problematice diskuzi.Jak si vysvětlit ten nesoulad mezi zakoupeným stromkem který má parametry a tou proměnu po výsadbě při zachování všech zásad výsadby, řezu a doplňkové závlahy.Neznám přesnou příčinu, mohu se jen dohadovat používají se snad nějaké stimulátory růstu či co.Nebo se ve školkách neošetřuje proti chorobám (spála a jiná závažná napadení).Před 18 lety jsem koupil v Litenčicích hrušeň která neměla podle školkařů parametry.Byla pohozená v rohu na likvidaci.Vzal jsem si ji a po výsadbě měla normální přírusty a vývoj dnes plodí vysoce kvalitní ovoce.

Kolega v práci si také zakoupil hrušeň a jabloň.V obou případech přírustky mizerné.Viděl jsem ty stromky, měly po zakoupení normální růstové parametry, po výsadbě mizérie.Radili jsme se, před výsadbou připravil výsadbovou jámu, provedl správný výchovný řez a výsledek nula.Zálivku samozřejmě během vegetace prováděl.Před výsadbou je nechal natáhnout ve vodě.Tak kde je sakra chyba? V kupujícím, jak se nám tu mnozí snaží namluvit a řeší se to přihnojovací radou.A co ty hrušně které mají po výsadbě nekrotické fleky, prýští sliz a usychají a lidé se zde zoufale ptají po příčině.To není náhoda.

Tedy jsem kolegovi nabídl, že mu stromky udělám sám.Vlastně mě požádal.V prosinci jsem obdržel větší množství podnoží M7,M26 v kvalitě C/VF třída A.Jak je tomu po novém roce nevím ale nedělám si iluze.Tedy jsem mu kopulačkou včera udělal 7 stromků jabloní.Chvíly to potrvá ale jak doufám budou to kvalitní stromky.Časově to výjde stejně s nekvalitní vysadbou.Jak se psalo v Zahradkáři :Nekvalitní stromek nebude nikdy plodit kvalitní ovoce i když se nakonec přinutí k nějakému růstu. - Mičurin II (470 m)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika