Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím

Skladování plodů ovlivňuje mnoho faktorů. A to biologické a technické.

Z biologických to je hlavně typ jablka a odrůda. Potom také o tom rozhoduje zdravotní stav plodu a hlavně typ slupky plodu. Takové hladké jako by plastové slupky viz Idaret, Strýmka...  lépe drží plod v dobrém stavu na loži než slupky drsné či kožené viz Golden D., Booscopské..., které se skladováním scvrkávájí odparem vody z plodu.

Všechny plody na loži stále žijí tzn, že dýchají a odpařují vodu z plodu. Rychlost dýchání a zároveň scvrkávání plodů lze omezit snížením teploty a tzv. udušením plodu a to tak, že zabráníme přístupu kyslíku k plodu a tím pádem zastavíme dýchání. Tato metoda skvěle funguje, ale před vstupem do sklepa nutno vyvětrat a jít pouze se zapálenou svíčkou kvůli kontrole přítomnosti kyslíku.(i tak je doporučeno vždy chodit do sklepa s ovocem i zeleninou zásadně se svíčkou)

Z technických důvodů je to hlavně teplota a přítomnost kyslíku.

Jako perličku Vám uvedu, že dobu skladování u hrušek sině zkracuje přítomnost jablka ve stejném prostoru s hruškami a to razantně.

S pozdravem Vlada

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika