Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokiaľ ich nepošlete na laboratórne testovanie - čo stojí niekoľko desiatok eur, tak si istý nemôžete byť. Za predpokladu, že materál, ktorý ste získal bol virus-free (čo pochybujem), nekontaminoval ho pracovník v uvedenom záhradníctve zastrihnutím nedezinfikovanými nožnicami (pochybujem, že si nástroje dezinfikujú), nekontaminoval Ste ho rovnakým spôsobom Vy a neobjavili sa na rastlinách počas roka vošky, tak podpníky sú zrejme stále bezvirózne. Je tam ale príliš veľa "ak". Vizuálne sa dá poznať napr. prileferácia jablone (metlovitosť letorastov) a vírusová mozaika listov. Ale hoci vírus môže byť latentne prítomný, nemusí byť hneď viditeľný, môže sa vizuálne objaviť až neskôr. Navyše, pochybujem, že vrúble Vašich jabloní, ktoré idete zachraňovať, sú bezvirózne.

V zásade odporúčam nakupovať priamo od overeného výrobcu, dezinfikovať náradie a udržovať porast bez škodcov (treba mať rastliny preventívne "napustené" nejakým insekticídom - v eko výrobe asi najlepšie poslúži tabakový výluh.). Potom je predpoklad, hoci nie istota, že máte porast aspoň spočiatku "čistý". Je zásadný rozdiel medzi tým, či sa infikuje až starší vitálny strom alebo len mladý. Ten starý je už dosť silný na to, aby dokázal byť produktívny aj v prítomnosti niektorých viróz, na mladom to väčšinou spôsobí trvalé následky z hľadiska vývinu a bude z neho mrzák. Podobne ako o ľudí.  

Trnavsko 145 mnm

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika