Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Objektivní porovnání je těžké. Lidský život je krátký, málokdo má dostatek prostoru  (a schopností) pro souběžné pěstování odrůd a jejich porovnávání a selekci. Proto musíme názory skládat jako mozaiku a snažit se o obecněji platné závěry s vědomím, že někde nemusí platit vůbec a že těch pravd může být více. Proto je důležité rozhlížet se kolem    sebe, všímat si, co se v okolí osvědčilio a kterým směrem tedy jít.

Já mám například velmi dobré zkušenosti s Panenským - sázel je děda před cca 70 lety a dodnes stromy pravidelně plodí  a jablka jsou kolem 5 cm v průměru. V moštárně nevěří, že jsou to Panenské. Čili pro obdobnou lokalitu v polabí mohu doporučit. Ale jinam, např. do podhůří??

Myslím si, že roli hraje i určité oteplování (ale pozor, nejsem alarmista v tomto směru). V Praze mám menší zahradu, kde jsem zrušil jabloně, hrušně a vysadil jen meruňky a broskvoně. Velmi se to osvědčilo, úrodu počítám v mnoha desítkách kg. Paradoxně vozím toto ovoce z Prahy na venkov známým a příbuzným.  Resp. vozil jsem, letos tam místo toho bude bytový dům a stromy jsou již vytrhané... Takže to berte i jako smutný pvzdech. Jirka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika