Strýmce, kterou jsem všude možně pomlouval bych se asi měl, po čtení tady poslední dobou, omluvit.
(Já ji zdědil, velký strom od severu, jinak úplně zastíněná byla, a přesto bez chorob, škůdců a velmi úrodná a trvanlivá. A jak jsem ji skácel, tak jsem pak zjistil, že na tom místě by neprospíval ani černý bez...)
Jen ta chuť, konzistence a výlisnost-šťavnatost velmi podprůměrná. Z lepší polohy ji neznám...
Ale co z lepší polohy, nebo lépe napsáno stanoviště, znám jsou Booskopské.
Proto taky reaguji na jejích vhodnost k sušení. Myslím si, že ony jsou tak suché, že se "ani moc sušit nemusí"...
*
Ale já mám velmi omezený pohled a rozhled, nejsem ovocnář, mé priority byly hlavně výlisnost, cukernatost a tak...
(A na lepší "surovinu" než Smiřické jsem v tom směru nenarazil.)
Tak mé psaní berte s velkou rezervou).
Rafael.