Pane Bunny, pěstování Strýmky v dobrých podmínkách právě logiku dává. Nehodlám se ted přít zda ty nové odrůdy jsou chutnější než ona, asi ano, když i takový odborník jako pan Říha píše ve své kultovní knížce o této odrůdě "k jídlu jest poněkud krutá". No ale není to tak že by její konzumce křivila hubu. Já si Strýmku dám velice rád, i když mám konkurenci třeba Majoru, nebo Jonathanu. Její chut i konzistence je příjemná, v dobrých letech je tam aroma dobře vyzrálého angreštu. No ale ted to hlavní, proč má Strýmka místo i dnes. Má minimální odpad, netrpí monilií, nečerviví, nehnije na skládce a je převelice úrodná. Předpkládám že udržované stromy ani nealternují. To už je dost důvodů proč ji pěstovat, požitek z konzumce třeba Coxovy a Strýmky je maximálně o pár desítek procent rozdílný, třeba u Rubínu ještě méně... Tolik aspon můj pohled...
Ing. Fidla