Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji všem za krásnou debatu o starých odrůdách, která mne přivedla k dalším úvahám. Když jsem před třemi léty kupoval v zahradnictví špičák jabloně a dal se do řeči s prodavačem-zahradníkem přibližně stejného věku (60), tak on říkal, že mu to připadá jako by se lidé zbláznili, protože všichni chtějí kupovat jen meruňky a vinnou révu, což jsou druhy do místních podmínek nejméně vhodné. A když se podívám na zahrádky u novostaveb, tak vidím hlavně dlažbu, pergoly, bazény, semtam dokonce i tenisová hřiště, občas nějaký ten trávník ale ze stromků jsou to hlavně tůje, které mají za ůkol oddělovat jednotlivé zahrádky.. Zeleninové záhonky a ovocné stromky zde většinou nenajdete.

Tím chci říct, že namále nemají jen staré ovocné odrůdy, ale také zahrádkářské pěstování ovoce a zeleniny. Samozřejmě že se vždycky najde několik podivínů na okraji společnosti, kteří se budou pořád hrabat v půdě nebo stříkat a ořezávat stromky, ovšem budou to "poslední mohykáni kdysi masově rozšířené lidské činnosti." Nejsem si však jistý, jestli to tak bude dobře nebo špatně.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika