Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

U jádrovin zpravidla 3 ujmuté z 4 roubů, mišpule na kdouli 2z4, u peckovin různě od 2z3 po 5z8. Jde o to, že se roubuje na aktuální vrcholový letorost až tříleté podnože a snažím se udělat srůstovou plochu co největší. Tedy do šířky to nejde, tak o to musí být roub delší. Stejně jako u očkování, protože to není kopulace na seříznutý vršek, dají se do dvou úrovní dát rouby hlavní a záložní. Tedy spotřeba podnoží byla poloviční než spotřeba roubů = minimálně 2 podnože + 4 rouby (pokud byly).

Termíny byly většinou dány tím, že se jednalo o náhlou nouzovku, takže od srpnového na spící štěp (tam byl právě ten přírůstek největší) až po jarní na bdící štěp. Hlavně to bylo vždy tak, že si někdo z kolegů v práci přivezl z daleké cesty "něco", ale odebral to laicky nebo co bylo ze silnice v dosahu. No jeďte si 360 km tam a 360 zpátky vybrat jiný materiál nebo zmladit strom, aby rouby byly napřesrok wink..., nebo roští z hromady u pokácené aleje surprise.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika