Skvělá chuť Admirálu je dána více faktory:
1. Konzistence dužiny - je velmi příjemně křupavá, přitom není příliš tuhá jako např. u Idaredu před konzumním dozráním
2. V chuti převažuje sladkost nad kyselinou, což u tvrdých chruplavých jablek bývá často naopak
3. Chuť se během skladování mění jen minimálně. Jablka se dají jíst v podstatě hned po sklizni, což je u většiny nejpozdnějších odrůd nemyslitelné.
4. I plody napadené hořkou pihovitopstí vydrží dlouho a po odkrojení pihovité slupky zbude ještě hodně lahodné dužiny
Pravda, Admirál nemá - jako některé jiné odrůdy - příchuť pendreku, citrónové kůry, banánů, malin, rebarbnory...
To ovšem nic nemění na tom, že je to jablko, připomínající vítěznou cestu Rubínu na přelomu 70. a 80. let.