Tak jsem se dnes konečně dostal k degustaci jablek Kanzi, měl jsem je volně uložené v košíku v chladné místnosti, něco jako nevytápěná garáž bez auta.Ve sklepě ve stodole by byly ke skladování lepší podmínky, ale mohl bych tam na ně zapomenout, tak byly na očích.Skladování do dnešního dne vydržely tři ze čtyř jablek, vcelku v dobré kvalitě.Čtvrté jsem zkonzumoval cca před třemi týdny, mělo malý flíček. Ve sklepě se stálou teplotou a vlhkostí by určitě vydržely do konce března bez úhony, pavděpodobně déle.Dužnina jablka je mírně aromatická, tuhší, pořád dostatečně šťavnatá, má poměrně vyrovnané cukry s kyselinami, je osvěžující, řekl bych chuť je velmi dobrá.Slupka při konzumaci nevadí, jablko se dá skonzumovat celé i s jádřincem.Odrůdu si na zahradě ponechám a přesadím ze školky "do řady."