Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Králičí pletivo používám o velikosti oka 14x19, takovým hraboš podle mě neproleze, ostatně to potvrdilo i to ohlodání kůry kořenů po obvodu koše zvenku.

Super cat past jsem dával do průběžných chodeb, které jsem vypátral dlouhým tenkým šroubovákem. Udělat optraně díru úzkou zelenou zahradnickou sázecí plechovou lopatičkou, starou hliníkovou polévkovou lžící dočistit chodbu od podpadaná hlíny, past poté zvchu zatěsnit malými úlomky eternitu nebo podlohových kachlíků, listy a zatížit trochou hlíny. Takto jsem předloni pochytal kolem15-ti hrabošů, z toho 8 v jeden den.

Musím ale napsat že na netu obecně panují značné zmatky co do určování co je a není hryzec a co je a není hraboš, na oficiálních webech uvádí zásadně jen fotky většího vodního hryzce, zahradní hryzec není nikde oficiálně zobrazen, přitom má výrazně kratší ocas a může to vést k záměnám s hrabošem.

Také se všude na webech oficiálně udává, že hraboš max. ožere kůru kmínku nebo velmi mělkých kořenů, ale hryzec kořeny žere celé nebo minimálně přehryže i se dřevem. Ale mě hraboši ožrali kůru kořenů až 50cm hluboko a běžně ožírali kůru kořenů až 25cm hluboko.

Srovnejte si rozdílné udávané délky ocasů u hryzce vodního v odkazech. Navíc ve většině zahrad se vyskytuje hryzec zahradní (polní)

Hryzec vodní

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika