Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím přítele Mičurina II a omlouvám se mu za tu ironii. Střížovickým šlechtitelům opravdu fandím. Zde na fóru často pročítám témata o zkušenostech zahrádkářských pěstitelů s jejich odrůdami a na základě toho se rozhoduji, kterou z nich budu pěstovat v extenzivních podmínkách. Vámi popisovanou vlastnost Rozely o malých plodech v prvých létech plodnosti jsem musel nějak minout.

V pomologii Jádroviny od p. Dušana Nesrsty,  je u Rozely tato charakteristika:  "Odrůda s atraktivním plodem. Strom se snadno tvaruje. Pěstuje se s důslednou červnovou probírkou pro zvětšení plodů a letním průklestem větví. Rezistentní proti napadení strupovitostí. Odolnost proti napadení padlím jabloňovým je rovněž vysoká. Je určena pro všechny pěstitelské oblasti s dostatkem vláhy v půdě." ...usuzoval tedy jsem na malou velikost plodů z důvodu nedostatku vláhy v půdě, přestože ve stejných podmínkách dokáže např. Angold, Orion a Sirius plodit jablka standartní velikosti.

Charekteristika Rozely podle ÚEB Střížovice se poněkud odlišuje: " Plodnost velmi raná, bohatá, pravidelná, bez nutnosti probírky. Odrůda do středních i vyšších poloh, pěstitelsky snadná, vhodná pro extenzivní i intenzivní způsob pěstování, z důvodu vysoké plodnosti je třeba dbát o dobrou výživu." ...papír prostě snese všechno.

Rozele dám na vaši přímluvu ještě šanci, ale nyní je pro mne kandidátem na přeroubování.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika