Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ale ano, o účinnost Score se nebojte.
Kombinace systemických triazolových přípravků s kontaktními se doporučuje především proto, že mají odlišný mechanizmus účinku na buňku houby.
Většina triazolů působí na buňku patogena jen v jednom místě, omezují či zamezují biosyntheze ergosterolu, nezbytného pro výstavbu buněčných membrán hub. Ty novější (jsou registrovány pro polní plodiny) působí na buňku houby na dvou místech. Nyní se označují jako inhibitory demetylace(DMI fungicidy). Působí preventivně a kurativně, některé i eradikativně. To preventivní působení mají oproti kontaktním přípravkům kratší, tak do 7 dnů a lehce na ně vzniká u patogenů rezistence.

Kontaktní fungicidy působí na buňku houby na více místech, zamezují vylučování enzymů houby, brání tak dýchání houby a klíčení spór, potlačují růst mycelia.
Mají delší dobu preventivního působení, až 10dní, některé i o něco více, záleží na okolnostech. Nemají většinou žádnou, některé jen vemi krátkou dobu kurativního působení.  Některé jejich účinné látky, jako např. mancozeb, captan, dodine a další se u nás používají desítky let a dosud vůči nim nebyla zaznamenána rezistence hub.
To u některých strobirulinů to bylo už po 10 letech, ale to je zase něco z jiného soudku.

Tak, přeháňky skončily, vylezlo sluníčko, jdu něco dělat.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika