Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nevím, proč by se Syllit nemohl kombinovat. To, že se doporučuje především do prvních ošetření má dva hlavní důvody.


1) Spolehlivý účinek i za nižších teplot, již od 6°C (to má Mythos také).
 2) Má i baktericidní účinky, a tak potlačuje rozvoj bakterialních chorob působených rody Xanthomonas, Pseudomonas nebo Erwinia (spála růžovitých). Proto se doporučuje po prvním postřiku mědí, další dva postřiky provést Syllitem i jako prevence před karanténní chorobou Erwinia. Navíc Syllit velmi dobře proniká i do rašících pupenů a brání primární infekci strupovitosti na kališních lístcích, z níž se později vyvíjí sukundární napadení plodů.

Od období květu až do velikosti plodu vlašského ořechu se obecně nedoporučuje Syllit používat u odrůd citlivých na rzivost plodů, např. Golden Delicius. Toť vše.

Přímý vliv Syllitu na rzivost plodů však dosud nikde nebyl prokázán. Syllit používám už nejméně čtvrt století, kombinoval jsem ho s nejrůznějšími fungicidy i insekticidy bez jakýchkoliv následků. Prvně jsem ho kupoval někdy před 25, možná 30 lety v místní prodejně Jednoty. Na pultě byl vystaven v aluminiových sáčcích ve výprodeji 1ks za 1Kčs!!!

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika