Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Mikeš13: "...určitá chuťová změna oproti...". Presne tak. Už sa mi párkrát stalo, že okolo Vianoc som zliezol do pivnice pre jablká (väčinou mávam na výber spomedzi 20-25 odrôd) a siahol som ako po prvej voľbe po Boskoope, ktorý sa tam krčil v kútiku ako popoluška. Ale koľko ľudí toľko chutí, žiadnu reklamu tu Boskoopskému robiť nechcem, len pre mňa to skrátka "odpísaná" odroda nie je. Ešte jedna dôležitá vec - kvalita plodov veľmi závisí od agrotechniky, korunu treba udržiavať presvetlenú a formovať ju tak aby plody mali dostatok slnka. Zo zatienených resp. prehustených častí koruny kvalitné plody nečakajte, tam môžu byť brakovité. Ale dobre vyzretý a vyfarbený Boskoop z horných partií alebo periférie koruny je po pártýždňovom odležaní v pivnici vzorom sladko-kyslej lahôdkovej harmonickej chuti. (Kurnikšopa, nerobím mu predsa len reklamu?!). IH