Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:BRAEBURN - túto staršiu novozélandskú odrodu jablone pestujem od r.2014. V mojich podmienkach je pestovanie bezproblémové, pri bežnej (skôr skromnej) fungicídnej ochrane je bez akýchkoľvek prejavov chrastavitosti či múčnatky. Dôležité je pravidelné zavlažovanie. Plody vynikajú mimoriadnou tuhosťou dužiny a sú dlho skladovateľné (mám ale aj odrody s dlhším 'shelf-life'). Plody Braeburnu majú typický kužeľovitý tvar s plytkou kališnou jamkou. Súčasný stav je na foto 1-3. Dozreté plody sú na foto 4-6, v mojich podmienkach sa Braeburn nádherne vyfarbí - takéto plody v obchode ťažko uvidíte. To isté sa týka aj chuti - Braeburny z obchodov sú väčšinou podtrhnuté, aby vydržali skladovanie a transport, a to sa negatívne prejaví na ich chuťových kvalitách (čo Braeburnu často zbytočne kazí reputáciu). Doma dopestované jablká sú úplne iná úroveň. Záverom môžem konštatovať, že Braeburn je v mojej lokalite bezproblémovo pestovateľný a je to veľmi kvalitná neskorá zimná odroda (výzorom, chuťou aj skladovateľnosťou). IH