Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Golden Delicious - o tejto legende ťažko napísať niečo nové. Pridávam aspoň fotky Goldenu z tejto sezóny (fotené dnes). Nové je len to, že v tomto roku po chrastavitosti listov a plodov zatiaľ ani stopy. Práve vysoká citlivosť k chrastavitosti je dôvodom, že Golden postupne ustupuje zo svojich pôvodne dominantných pozícií jedného z najpestovanejších jabĺk vo svete. Niekde to riešia (Rakúsko, Taliansko, Nemecko, Poľsko, Maďarsko...) aplikáciou aj 25-30 postrekov fungicídmi za sezónu. Mne stačil tento rok aj zlomok z tohto počtu a plody sú ako z katalógu. Pre objektivitu treba hneď dodať, že takýto priaznivý rok z hľadiska hubových ochorení sme tu minimálne 15-20 rokov nemali. Vlastne - aby takto vyzerali listy Goldenu na prelome aug.-sept. (posledná fotka) si nepamätám vôbec. IH