Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No tak pŕŕŕ. Že sa Vám, p. Starší, nedarí pestovať stromy na slabších podpníkoch, to ešte nič neznamená. Možno máte len nevhodnú polohu, pôdu, zrážové pomery, naštepené slaborastúce odrody alebo zavírenú výsadbu. A možno len hľadáte vinníka všade okrem samého seba... Pravdupovediac, je mi to jedno. Avšak rád by som pripomenul, že neslávna éra centrálneho plánovania, kedy si pár súdruhov myslelo, že vie najlepšie, čo a koľko treba vyrábať, je už našťastie dávno za nami. Navyše, nejakí drobní záhradkári sú väčšine škôlkarov prakticki ukradnutí, pre nich sú dôležití veľkoobchodní odberatelia a tí určujú, čo bude v ponuke. Maloobchodne sa predávajú len pretriedené kusy nevyhovujúce požiadavkám veľkoodberateľa, prípadne rezervné kusy vyrobené nad dohodnutý odber. Ak ale trochu zagooglite, aj tak nie je problém zohnať väčšinu odrôd aj na MM106 či MM111.  Navyše, vždy je možnosť naočkovať/navrúbľovať si kombináciu podľa vlastnej ľubovôle. 

Ja osobne, až na pôdu, mám podmienky veľmi dobré, p. Hlavatý vďaka černozemi zrejme ešte lepšie. Väčšina odrôd jabloní (okrem napr. Braeburnu či Idaredu) na M9 tu rastie veľmi bujne, bez problémov cez 3m výšky. Hnojím minimálne, ale zato dbám na vyrovnanú závlahu. Stromy už majú skoro 15 rokov a nevyzerajú, že by sa chystali na druhý svet. Takže si tie Vaše steroidy strčte viete kam.

Tým netvrdím, že M9 je ideál, dnes by som použil vo väčšej miere aj iné podpníky, ale to najmä kvôli častejším jarným mrazom a zextenzívňovaniu môjho prístupu k záhrade. Ale také príspevky, aké Ste tu predviedli (a nielen tento posledný), si už zaslúžili reakciu.   

Trnavsko 145 mnm

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika