Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Šikovný pěstitel, šikovně zvolený tvar stromku a krásně vybarvené plody pane mino BA.Je zjevné, pěstujete Pink Lady v mnohem příznivější poloze než já.V mých 470 m je to na hranici dozrání této odrůdy, možná i za ní.Nahrazuji tento hendikep podnoží (M9),agrotechnikou, probírkou plodů a pěstitelským tvarem.Vybarvení u mě je primárně závislé na říjnovém počasí.Loni bylo slunečno a plody byly nádherně vybarvené.Letos říjen tolik slunečných dnů nenabídl, přesto k dozrání došlo (semena) i když vybarvení některých plodů není zcela dle mých představ.V mé poloze je ještě jeden limitující prvek a to podzimní mrazíky.V říjnu několikrát klesla teplota pod bod mrazu a koncem října dokonce na -5 *C.Záměrně jsem nechal plody na stromku jako pokus zda to bez úhony ustojí.Poté následovaly listopadové slunečné dny.Délka vegetačního období před sklizní je pro mě důležitá.Při sklizni jsem žádné poškození nepozoroval.Uvidíme co ještě skládka.Vidím to však dobře.

Jak jsem uvedl, loni jsem vysadil ještě špičák Pink Lady.Je to nový klon a měl by mít větší a protáhlejší plody.Doufám že je to klon který zraje asi o 2 týdny dříve jak jsem kdesi četl.Důležitější však je aby měl chuť originálu.

Pane Tom NR.Loňskou úrodu jsem průběžně testoval na délku konzumní zralosti..V prosinci byla u mě ještě P.L. neodleželá.Koncem ledna už se projevovaly naplno chuťové kvality.V půli března jsem bral poslední plod a chuť stále beze změn, konzistence a šťavnatost vynikající.Dále jsem už neměl plody.Předpokládám její výdrž ve výborné kondici do půli dubna a možná i déle v obyčejném sklepě.

Trochu jsem se rozepsal ale považoval jsem za nutné zveřejnit pár postřehů s touto odrůdou.Mnozí ji mají vysázenou a každá praktická zveřejněná informace je pro ně zásadní.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika