Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pink Lady... Světová chuťová špička klubových odrůd vyžaduje standartní péčí a příslušné pěstitelské tvary... Objevujte, nenechte se stáhnout do průměrnosti.

Oceňuji ovocnářské zaujetí, znalosti i pěstitelské výsledky pana Polehly. To, co chci říci, není namířeno proti němu, myslím to obecně..
   Jste-li podobní nadšenci a odborníci, jděte do toho. Pokud jste běžnými konzumenty v podmínkách sotva průměrných, chcete mít zahradu i pro radost a aby si v ní hráli děti, pak radši neobjevujte.  Nechte to na odbornících ve výzkumných ústavech a šlechtitelských stanicích. Pěstování ovocných stromů je dlouhodobá záležitost, napravování omylů trvá roky a život je krátký. Klidně se nechte stáhnout do průměrnosti - ta odrůdová průměrnost, vyšlechtěná v tuzemsku, je na vysoké úrovni a do našich podmínek se hodí. Standartní péče cizokrajných klubovek je eufemizmus, spočívá v intenzivním tvaru, bezplevelném úhoru, výživě, pravidelné závlaze, chemické ochraně... Zahrada pak místo kousku přírody u domu se stává laboratoří a dobré výsledky navíc nejsou každoroční.
    Neopouštějme to dobré, co vymysleli a vyšlechtili naši předkové a současní odborníci. Všichni máme plná ústa dopadů globalizace, diktátu unie, ztráty národní hrdosti a tradic, ale sami se chováme opačně. Být ovocnářským patriotem není nic, za co bychom se měli stydět.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika