Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím p. Paulo

S MM 106 jste také trefil jadro pudla. MM106 je na pudu nenáročná, ale nesmí býti přemokřená jinak trpí rakovinou krčku. Jinak na suchých púdách úrodného tipu se chová jako M1 a na chudých púdách se chová jako M9. U této podnože je jedinná podmínka nízká vlhkost půdy a musí býti vyhřevnější. Něžto třeba A2 roste v normální teplé půdě jenom o 20% méně než semenáč a v kamenité a studené půdé jen jako M106 a s velmi plodnými odrudami jako M26. A2 je i tolerantní k vyšší vlhkosti půdy, ale jen na svazích. Mokřiny nesnáší žádná jadrovina.

Ono je také zajímavé, když na semenáč naroubujete kmen z M 9 nebo M26 a korunku z odrudy, jak se potom vliv brzdící vložky chová k odrudě. Je jasné, že čím delší podnož tím větší vliv na odrudu. Viděl jsem Rubíny na 0.5m kmíncích z M9 a tato odruda měla problém narust alespoň 20 cm. Za to Rubíny na M9 s délkou podnože sotva 10 cm rostly jak vrby.Je zajímavé jak Rubíny na podnoži JTE G nebo M27 jsou rády, že urostou alespoň 10cm.

Mam stromek na A2 naroubovaný ve výšce 170 cm a ročně naroste 30 cm.Tak, že se musí brát na zřetel ne jenom tip podnože, ale hlavně délka podnože. Podnož nad 30cm výrazně ovlivňuje stromek, Za to sotva 10 cm téměř relativně.

sadař vlada

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika