Rubín je vděčné jablko... U něj platí víc, než kdy jindy "za málo peněz, hodně muziky.Odrůda plodí na dlouhém dřevě. Proto vyžaduje trochu jiný přístup k řezu než běžné odrůdy. Doporučuji prvních několik let vytvarovat korunu a potom raději neřezat.Pokud si jej pořídíte na slabě rostoucí podnoži, tak vám bude vděčný za méně řezu.Vy budete spokojeni také, protože nebudete muset kolem něho stále kroužit s nůžkami, pilkou.Přitom plodí bez probírky kvalitní větší jablíčka-nepřeplozuje.Jen bych si jej nepořizoval na A2,na malou zahradu-potřebuje prostor.Zajimavostí, a jeho předností je, že jsou jablka konzumovatelná ve správné konzumní jakosti už při sklizni.Kdo nesklízí jinou podzimní odrůdu, tomu se Rubín vyplatí.Konzumní zralost vydrží až do února.Na m9ce mám o něco menší plody, které mají tu výhodu, že se méně kazí, déle vydrží.Rouby naštěpené na vysokokmenu produkují velká červená jablka, s řídkou dužinou náchylné před, i po sklizni hnilobě plodů.Dost jablek z vysokokmenu neošetřovaných proti monilii mi tak shnilo.Strupovitosti trpí u mě zanedbatelně-skoro vůbec.Tato moderní starší odrůda uspokojí mé otupělé chuťové buňky dostatečně.