Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Možno len súhlasiť, Fuji (bez ohľadu na to aký klon) je vynikajúca odroda, etablovaná u veľkopestovateľov, ale vhodná aj do záhrad hobíkov. Ja mám klasické Fuji na MM106, vyšší tvar a tým pádom je aj úroda väčšia. Pri mohutnejších tvaroch je potrebné dbať na vzdušnosť koruny - plody z jej zatienených častí sa nedostatočne vyfarbia a sú menej kvalitné. Na fotkách (nie sú z jednej sezóny) vidno, že aj klasické Fuji sa dokáže celkom pekne vyfarbiť, ak majú plody potrebnú dávku slnka. Okrem vyvarovania sa príliš hustej koruny by som ešte upozornil na veľký význam prebierky (aj ako prevencie alternácie plodnosti) a nutnosť štandardnej fungicídnej ochrany. Z hľadiska chuti a dĺžky skladovania patrí Fuji bezpochyby k špičke medzi jabloňami. Navyše doma dopestované Fuji, ponechané potrebný čas na strome, väčšinou o triedu prekonáva jablká kupované v obchode. IH