Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Musíte si uvědomit, že ne všude ovoce vyzrává a vybarvuje tak jako v kn ize nebo na Záhorí.  U některých odrůd je vzhled zcela nezávislý na poloze - např Bohemia bude mít celočervené a Gold Bohemia žluté plody všude. Ale třeba Goldstar u nás nikdy není gold, sklízim jej na konci října zelený, ve sklepě mírně zesvětlá a jíme ho žlutozelený. Otavu sklízím vesměs taky zelenou, v teplejších letech žlutozelenou, uskladněním spolehlivě zežloutne. Že v databázi jsou plody jinak zbarvené, než jste zvyklý, neznamená, že je fotíme nezralé a že tím chceme zmást čtenáře, zvyklého z pomologií na obrázky z ideálních poloh.
    Co se týče hranatějších plodů z chladnějších poloh, je to vcelku běžný jev. Typické je to např. u Starkrimsonu a jiných mutací Red Delicious. Z teplých poloh jsou plody kulatější jen s hrbolky kolem kalicha, z chladných pak s žebry po celém plodu

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika