Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Shalimar - vianočná degustácia. Už som minulosti zmieňoval, že táto odroda bola pre mňa sklamaním len z jednej stránky. Bohužiaľ tej podstatnej - teda z hľadiska chuti. Dnešný pohľad: jablko krásne hladké, tuhé, zdravé. Dužina žltkastá, tuhá (asi až príliš), šťavnatosť priemerná. Chuť s prevahou kyseliniek, dosť osviežujúca, ale "plytká", len slabší priemer až podpriemer. Trochu na spôsob Topazu, ale naň sa nechytá. Možno Shalimar ešte potrebuje čas a vo februári - marci bude lepší, ale skôr si myslím že jeho chuťový potenciál je limitovaný a viac sa z neho jednoducho vytrieskať nedá. Oberal som ho úmyselne neskoro, až v strede októbra. Ešte dodám ako kuriozitu - ochutnal som aj "ľadový Shalimar" ktorý som nechal na strome až dovčera (24.12.) - je na fotkách. Mrazy mu neublížili, len dužina bola sypkejšia, chuť sa mi zdala dokonca o trošku harmonickejšia než u Sh. obratého v októbri. Zdá sa mi (môj subjektívny názor) že táto odroda dieru do sveta asi nespraví. IH