Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, Wimpi.

Ametyst je bezesporu krásné jablíčko, pro potěchu oka. Bohužel odrůdy, které na naší zahradě dozrávají současně s ním (Hana, Mio, Nela aj.) nám chutnají podstatně víc. Navíc jsem si tuhle odrůdu pořizoval, protože v pomologiích se uvádí, že nepadá. Máme Ametyst naroubovaný na dvou místech (a rouby pokaždé z jiného zdroje), ale všech šest jablíček opadalo dříve, než byla (podle mého názoru) zralá. Přikládám foto z mobilu, snad nikoho neurazí.

Když dozrává např. Hana, jablíčka se vybarvují a dozrávají postupně, tři týdny až měsíc, když jsem šel okolo, vždy bylo nějaké k utržení a pochutnání. Podobně je na tom trochu pozdnější (a chutí lepší) Nela, ještě jich máme pár na stromě a jsou výborná. Zapomněl jsem tuto odrůdu v předchozím příspěvku uvést do seznamu, což bych teď rád napravil.

Když se tedy vrátím k mému zklamání Ametystem, neuspokojil ani chutí, ani konzistencí, ani způsobem dozrávání. Pravdou je, že se jedná o první úrodu. Jenže v našich podmínkách - kdoví, kdy bude další ;o).

Uznávám, že někdo může preferovat jiné vlastnosti a Ametyst mu může vyhovovat. Ale o tom to je - můžeme jen trochu poradit, vybrat si musí každý sám.

JZ

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika