Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane Miloši čerpal jsem z doporučeného sortimentu 25 odrůd jabloní, které jsem tady zveřejnil.Možno se přesvědčit.Topaz i Mollies Delicious jsou shodně hodnoceny chuťovou kvalitou 7,6 bodové stupnice.Osobně je pro moji rodinu M.D. chutnější a zřejmě i pro hodnotící komisi.M.D. hodnotí jako vynikající a Topaz jako velmi dobré.Ale teď vážně, je to jen slovíčkaření.Znepokojují mě jiné věci.
V odborné literatůře vycházely přehledné a jednoduché tabulky bodovacího systému pro hodnocení parametrů odrůd dle chuti, odolnosti proti strupovitosti a padlí.Tento bodový systém byl velice přehledný..Každá odrůda se samozřejmě hodnotila v optimální zralosti skupinou odborníků z fakult a vysokokých škol po odborné diskuzi.Přidala se sklizěň a konzumní trvanlivost a tyto parametry říkaly vše pro výběr odrůdy.Nyní nastupují hromadné degustace (hodnocení provádí povětšinou přímo šlechtitelé nebo držitelé práv)v jednom termínu.Což je vysoce zkreslující.A to nemluvím otom kolika parametry nás zahlcují při degustacích.Výsledek?Je to přehladné asi jako roční výpis spotřeby plynu.Já se při výběru odrůdy řídím zásadně genetickou výbavou rodičovstva, intuicí a hledáním informací z jiných zdrojů. Mičurin II (470 m)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika